MIPS - Een geheel nieuwe visie op tissue preservation

MIPS - Minimally Invasive Ponto Surgery is een geheel nieuwe chirurgische techniek gericht op het verlagen van post-operatieve complicaties en het verbeteren van de cosmetische aspecten.

Oticon Medical is zich al lang bewust van de voordelen van beengeleiding via directe overdracht en tissue preservation surgery. Oticon Medical introduceert een verdere verfijning van botverankerde hoorimplantaat chirurgie (BAHS) voor gebruik met het Ponto Systeem. Nieuwe Minimally Invasive Ponto Surgery (MIPS) is een ingreep zonder hechtingen die geen littekens achterlaat en ontworpen is om post-operatieve complicaties te minimaliseren en betere cosmetische resultaten te leveren in vergelijking met eerdere technieken.

  • Ingreep zonder hechtingen – geen littekenvorming
  • Op maat gemaakte chirurgische componenten
  • Minimaliseert post-operatieve complicaties

"De ontwikkeling van MIPS is geïnspireerd door de positieve langetermijnervaringen met de tissue preservation techniek," aldus Oticon Medical President Jes Olsen. "Voor patiënten en chirurgen is tissue preservation één van de belangrijkste chirurgische ontwikkelingen op het gebied van hoorimplantaten vanwege de uitstekende voordelen voor patiënten, waaronder snellere chirurgie, kortere genezingstijd en minder gevoelloosheid en pijn. Met de introductie van MIPS blijven wij ons inzetten om innovatieve oplossingen te leveren die resultaten voor patiënten verder zullen verbeteren, nu en in de toekomst."

Minimaliseert post-operatieve complicaties

Door de chirurgische interventie te minimaliseren en de huid zo weinig mogelijk aan te tasten, worden de bloedtoevoer, microcirculatie en zenuwen zoveel mogelijk intact gelaten.

De nieuwe techniek wordt ondersteund door een complete kit op maat gemaakte componenten voor een bot- en weefselvriendelijk systeem met chirurgische controle en tactiliteit. Bij de minimaal invasieve aanpak wordt een gat van slechts 5 mm gemaakt om de speciaal ontworpen beschermende cannula zonder verdere incisie in te brengen.

Steve, een 48-jarige Netwerkmanager van het VK heeft onlangs een MIPS-ingreep ondergaan, en hij zei: "De genezingstijd was ongelofelijk, er was heel weinig ongemak, heel weinig pijn, geen gedoe, super, gewoon geweldig". Hij vervolgt: "Het zit er nu gewoon naadloos. Het lijk net alsof het niet bestaat".

1 week na de ingreep 3 weken na de ingreep

De voordelen voor patiënten vergroten

Een aantal klinieken in Europa nam deel aan een evaluatie van MIPS. Bij de evaluatie waren chirurgen betrokken die momenteel chirurgische BAHS-ingrepen met tissue preservation techniek uitvoeren. Na de voltooiing van de studie, gaf 94% van de deelnemende chirurgen aan dat zij MIPS zullen blijven gebruiken en door 87% werd gemeld dat zij van mening zijn dat de nieuwe chirurgische techniek voordelen voor de patiënt biedt. 1

Zult u de MIPS-procedure waarschijnlijk blijven gebruiken?

Ja (94%)

Nee (6%)

Denkt u dat u uw patiënten beter kunt helpen door MIPS te gebruiken?

Veel beter (50%)

Enigszins beter (37%)

Geen verschil (13%)

Enigszins slechter (0%)

 

Referentielijst

  1. Holmberg et. al. Osseo 2015 Congres

Oticon Medical
Because sound matters
MIPS-materialen

Hier vindt u alle gegevens over de nieuwe, minimaal invasieve chirurgische techniek MIPS (Minimally Invasive Ponto Surgery):

Ingreep zonder hechtingen
"Tissue preservation is een grote vooruitgang voor patiënten. Met MIPS zijn de cosmetische resultaten nóg beter"
Malou Hultcrantz, Professor, MD, PhD, Karoliska Institute, Zweden
Neem contact met ons op

Voor meer informatie over onze producten kunt u contact opnemen met uw plaatselijke vertegenwoordiger