Eénzijdige doofheid

Als u aan één oor doof bent en aan de andere kant normaal hoort, dan wordt dat ook wel éénzijdige doofheid genoemd. Een botverankerd hoorsysteem zoals Ponto kan voor u de meest geschikte oplossing zijn. Wanneer u aan één kant doof bent, is niet alleen uw vermogen om geluiden te lokaliseren aangetast, maar ook uw vermogen om gesprekken in drukke omgevingen te volgen. Dit kan uw dagelijks leven knap lastig maken.

Hoe Ponto kan helpen

Dagelijkse situaties met veel omgevingsgeluiden, zoals vergaderingen en sociale gelegenheden, en zelfs fietsen of hardlopen in de buurt van lawaaierig verkeer, kan bijzonder problematisch zijn als u aan één oor doof bent. Ponto vangt geluiden aan uw dove kant op en zet deze om in trillingen die via het bot van uw schedel naar uw normaal horende oor aan de andere kant kunnen gaan.

Zonder hulp van Ponto zijn geluiden aan uw dove kant nog extra moeilijk te horen, omdat uw hoofd een akoestische 'schaduw' over uw goede oor werpt. Door dit hoofdschaduweffect te verminderen en het gemakkelijker te maken in een lawaaierige omgeving gesprekken te volgen, kunnen botverankerde hoorsystemen het luisteren een stuk minder inspannend maken.

Het is van belang om voor een systeem te kiezen dat de maximale output biedt in de midden- tot hoge frequenties, die essentiële informatie geven voor het horen van gesproken woorden. Een botverankerd systeem dat gebruikmaakt van directe geluidsoverdracht zoals dat van Ponto, geeft patiënten weer toegang tot deze zo belangrijke frequenties. Dit is omdat het systeem geluiden direct van de soundprocessor naar het bot overdraagt, via het abutment en de implantaat.

PontoTM
De beste weg naar een optimale hoorbeleving
Dit is Nancy

"Ik ben niet iemand die snel huilt, maar toen ik de Ponto Plus op deed begon ik bijna te huilen. Ik kon horen en het was duidelijk"

- Nancy Smith Oberman

  • Indicatie: Eénzijdige doofheid
  • Soundprocessor: Ponto Plus en Oticon Medical Streamer