Ponto kan ook kinderen helpen

Vroegtijdige identificatie van een gehoorverlies en het bieden van vroegtijdige toegang tot geluid is cruciaal voor de taalontwikkeling van een kind. De leeftijd waarop kinderen een botverankerd implantaat kunnen krijgen varieert van persoon tot persoon. Met de Ponto softband, kunnen kinderen met conductief/gemengd gehoorverlies of eenzijdige doofheid profiteren van de Ponto soundprocessors - ongeacht hun leeftijd. We erkennen dat kinderen andere behoeften, voorkeuren en levensstijlen hebben dan volwassen gebruikers. Daarom biedt Ponto een aantal speciale oplossingen voor kinderen, ouders en verzorgers.

Wat maakt Ponto zo kindvriendelijk?

Omdat kinderen andere behoeften hebben dan volwassenen, biedt Ponto speciale oplossingen die tegemoet komen aan hun specifieke behoeften. Onze complete reeks oplossingen is specifiek ontworpen om kinderen te helpen een gelukkig, actief leven te leiden.

De Ponto softband

Voor slechthorende kinderen is stimulatie van de cochlea in een vroegtijdig stadium essentieel voor de ontwikkeling van de taalvaardigheid. De Ponto softband ondersteunt vroegtijdige stimulatie doordat hiermee zelfs het kleinste kind in staat wordt gesteld een soundprocessor te dragen. Met de eenvoudig in te stellen softband is het bovendien mogelijk de voordelen van de soundprocessor te evalueren voordat er daadwerkelijk een implant geplaatst gaat worden.

Aangepast aan de behoeften van kinderen

Ponto biedt een aantal oplossingen speciaal voor kinderen, hun ouders of verzorgers. Zo kunnen de programmeerknop en de volumeregeling volledig worden uitgezet en kunnen er speciale programma's worden toegevoegd om tegemoet te blijven komen aan de zich ontwikkelende behoeften van kinderen. Bovendien beschikt de Ponto soundprocessor over een kindveilige batterijlade waarmee voorkomen wordt dat kinderen bij de batterij kunnen en deze kunnen inslikken.

Extra ondersteuning op school

Ponto soundprocessors zijn volledig compatibel met het Oticon Amigo FM-systeem, dat communicatie in het klaslokaal ondersteunt, zodat de stem van de leerkracht rechtstreeks naar de soundprocessor gestuurd kan worden. Ponto Plus gebruikt een andere Amigo-oplossing dan Ponto en Ponto Pro. U moet dus niet vergeten rekening te houden met compatibiliteit.
Phonak distribueert ook een FM-oplossing die gebruikt kan worden met de Ponto soundprocessors. Het benodigde systeem is wederom afhankelijk van de soundprocessor.
Neem contact met ons op voor meer informatie.

Hogere veiligheid tijdens het omgaan met het systeem

De kindveilige batterijlade op Ponto voorkomt dat kinderen de batterij kunnen verwijderen en wellicht kunnen inslikken.


 
 

Met stickers en beschermhoezen wordt Ponto nog persoonlijker

De Ponto beschermhoezen en stickers zijn niet alleen populair vanwege de heldere kleuren, maar ook omdat ze kinderen de mogelijkheid bieden hun persoonlijke stempel op hun hoortoestel te zetten. En ze kunnen eenvoudig worden verwijderd of vervangen naarmate uw kind ouder wordt of de mode verandert.

 

Veiligheidskoord houdt Ponto op zijn plek

Het Ponto veiligheidskoord voorkomt dat de sound processor op de grond valt als deze per ongeluk wordt losgekoppeld.

Ponto
Keuzevrijheid
in botverankerde hoorzorg
Ponto voor kinderen

Geef uw kind een voorsprong
– met de Ponto Softband

> Download brochure

Ontmoet de Ponto-gebruikers

"Het is veel gemakkelijker om mijn lessen te volgen en met mijn vrienden te spelen"

 

Oscar, 8 jaar
Ponto Pro gebruiker