Een veilig en eenvoudig proces

Het aanbrengen van een botverankerd hoorsysteem is een veilig en relatief eenvoudig proces. Wanneer u, uw audioloog en uw chirurg hebben vastgesteld dat dit de beste oplossing is, wordt er een kleine chirurgische ingreep gedaan om een klein titanium implantaat in het bot achter uw oor te plaatsen. Wanneer het implantaat voldoende met uw bot is samengegroeid, kunt u uw soundprocessor* gaan gebruiken. Uw audioloog zal deze dan op basis van uw persoonlijke behoeften en voorkeuren afstellen.


Treatment evaluation at the Doctor's office

Stap 1: Evaluatie: en is een botverankerd hoorsysteem voor u de juiste oplossing?

De eerste stap is het inwinnen van advies van uw chirurg/audioloog om te bepalen of een botverankerd hoortoestel voor u de juiste oplossing is. Voordat u een beslissing neemt, kunt u de processor op een testband, hoofdband of softband uitproberen. Hiermee krijgt u een idee van hoe nuttig het in verschillende praktische situaties kan zijn. U kunt ook contact met ervaren gebruikers zoeken om te zien wat zij ervan vinden.

 

Stap 2: Kleine chirurgische ingreep

De chirurgische procedure bestaat uit het inbrengen van een klein titanium implantaat in het bot achter uw oor. Deze relatief eenvoudige procedure kan onder plaatselijke verdoving worden uitgevoerd en neemt minder dan 10 tot 15 minuten in beslag indien van de nieuwe MIPS chirurgische techniek wordt gebruikgemaakt. In de meeste gevallen is er niet meer dan een dag of twee vrij van werk of school nodig om te herstellen.

 


Stap 3: Genezing en osseo-integratie

Uw arts legt u uit hoe u het abutmentgedeelte schoon kunt houden. U kunt de soundprocessor niet aansluiten totdat het implantaat met het bot is samengegroeid (osseo-integratie). Uw chirurg laat u weten wanneer het implantaat voldoende stabiel is om de soundprocessor aan te sluiten. Indien de patiënt een kind is, of als het bot dun of zacht is, kan dit proces langer duren.

Stap 4: Afstellen van de soundprocessor

De laatste stap in het behandelingsproces is om uw soundprocessor op uw persoonlijke behoeften en voorkeuren  af te stellen. Uw audioloog brengt de soundprocessor aan en programmeert deze, en geeft uitleg over accessoires die nuttig voor u kunnen zijn.

 * *Het aanbrengen van het Ponto systeem hangt af van de individuele evaluatie van de patiënt, op zijn vroegst: In Europa of EU-landen is dit 2 weken, in de Verenigde Staten 3 maanden.

 

PontoTM
De beste weg naar een optimale hoorbeleving
Dit zijn de Ponto gebruikers

Lees meer over de ervaringen van verschillende gebruikers met Oticon Medical Ponto sound processors.

Nieuwe voordelen voor u

Stelt u zich eens voor, dat u helder kunt horen – misschien wel voor de eerste keer – ook in veeleisende situaties, zoals restaurants of bijeenkomsten. Stelt u zich het vertrouwen eens voor, dat u zowel professioneel als sociaal terug kunt winnen en de extra energie die u aan het einde van de dag nog over hebt. Met Ponto kan het!