Brånemark – Een beproefde methode

Het Ponto implantaatsysteem is gebaseerd op het Brånemark-principe van osseo-integratie, een principe dat met succes wordt toegepast binnen de tandheelkunde en geneeskunde. Het principe wordt al meer dan 30 jaar met succes gebruikt en geëvalueerd binnen de botverankerde hoorzorg.

Het Brånemark-principe

De toepassing van het Brånemark-principe binnen de geneeskunde en tandheelkunde is het resultaat van tientallen jaren van onderzoek en evaluatie. De eigenschap van titanium implantaten om te vergroeien met menselijk bot – osseo-integratie – werd door Professor Per-Ingvar Brånemark in de jaren vijftig ontdekt. Sindsdien is dit principe toegepast binnen verschillende medische deelgebieden, waaronder dentale implantaten waarbij het Brånemark-principe al sinds de jaren zestig wordt gebruikt.

 

30 jaar succesvol binnen de hoorzorg

Bij een botverankerd hoorsysteem wordt een titanium implantaat in het schedelbot achter het oor geplaatst als verankering voor een soundprocessor. Het systeem is ontworpen om eventuele problemen in het uitwendige oor of middenoor te omzeilen door gebruik te maken van het aangeboren vermogen van het lichaam om geluid via beengeleiding direct over te brengen naar het binnenoor. Deze behandelingsvorm wordt al meer dan 30 jaar met succes toegepast en geëvalueerd en heeft al voor vele mensen de kwaliteit van leven kunnen verbeteren.

Ponto
Veilige operaties
- gebaseerd op een bewezen technologie
Wist u dat...

...de genetische code die er normaal voor zorgt dat een vreemd materiaal wordt afgestoten, niet wordt geactiveerd wanneer er een schroefvormig titanium implantaat in het bot geplaatst wordt.

 

In plaats daarvan hechten de botcellen zich aan het oppervlak en wordt er een stevige en permanente verankering opgebouwd – een proces dat bekend staat als osseo-integratie.

 

Deze methode wordt al tientallen jaren met succes toegepast binnen de tandheelkunde en de hoorzorg.