Overzicht van het Ponto Systeem

Sinds de introductie in 2009 draagt het Ponto-systeem bij aan het ontsluiten van de magische wereld van geluid voor mensen met gehoorverlies. Als u een conductief of gemengd gehoorverlies heeft als gevolg van bijv. microtie of atresie, kan het Ponto-systeem u helpen bij een beter begrip van het gesproken woord en een comfortabelere luisterervaring in zelfs de meest uitdagende situaties.

Een complete oplossing voor langetermijnresultaten voor cliënten

 
Met behulp van de meest efficiënte methoden voor geluidsoverdracht via een directe verbinding met het bot, ook wel bekend als Direct Sound Transmission, geeft het Ponto™ botverankerd hoorsysteem u een krachtige luisterervaring. Voor het aanbrengen van het implantaat is slechts een minimale chirurgische ingreep vereist, en wanneer u de soundprocessor na de ingreep koppelt*, verandert de resulterende hoogwaardige geluidskwaliteit de manier waarop u de wereld om u heen ervaart.

Het Ponto-systeem kan gebruikt worden voor eenzijdige doofheid of bilateraal worden aangepast (op beide oren). Het bestaat uit drie onderdelen: 

  1. Een klein (3 of 4 mm) titanium implantaat dat in het bot achter het oor wordt geplaatst.
  2. Het abutment waaraan de soundprocessor is verbonden
  3. De Ponto soundprocessor 

Beproefde stabiliteit voor superieur geluid

Botverankerde hoorsystemen hebben een succesvolle geschiedenis gebaseerd op het principe van osseointegratie. Dit principe wordt ook op andere gebieden toegepast, waaronder tandheelkunde, orthopedie, craniofaciale chirurgie en hoorzorg.

De soundprocessor biedt een buitengewone geluidskwaliteit, terwijl het nieuwe Ponto BHX-implantaat vanaf de eerste dag voor het hoogste niveau van stabiliteit zorgt. Het is ook mogelijk om uw soundprocessor met een mobiele telefoon, televisie of andere toestellen te gebruiken via de Oticon Medical Streamer

Oticon Medical biedt een volledig gamma abutments, chirurgische instrumenten en bijpassende software aan ter ondersteuning van botverankerde hoorchirurgie. 
 

Ponto – Keuzevrijheid

Het laten plaatsen van een botverankerd hoorsysteem is een belangrijke beslissing. Voor u is het van belang een systeem voor botverankering te vinden waar u nog vele jaren op kunt vertrouwen en waarmee u mee kunt gaan met veranderingen in uw gehoor, maar ook met technologische vooruitgang in de sector. Dit is de reden dat wij, bij Oticon Medical, er sterk van overtuigd zijn dat hoorzorg professionals en gebruikers ten allen tijde de vrijheid moeten hebben te kunnen kiezen welke botverankerde hooroplossing bij hun behoeften past. Daarom proberen wij, waar mogelijk, te streven naar het bieden van compatibiliteit en universele interfaces.

Vrijheid om te kiezen maakt deel uit van de "People First" filosofie van Oticon Medical. We hebben ons bedrijf opgebouwd op basis van het voorop stellen van de behoeften van de gebruiker en zijn ervan overtuigd dat de interface compatibiliteit die het Ponto-systeem biedt, meer mensen toegang geeft tot de best beschikbare geluidstechnologie.

* In Europa of EU-landen is dit 2 weken, in de Verenigde Staten 3 maanden.

Kies voor geluid.
Kies voor Ponto.
Voorkeur bij 2 op de 3

Onafhankelijk onderzoek heeft de prestaties van de Ponto soundprocessors vergeleken met vergelijkbare botverankerde soundprocessors. En het resultaat is duidelijk: tweederde van alle ondervraagden geeft de voorkeur aan Ponto.

Draadloze mogelijkheden

Eén apparaat voor draadloze communicatie en entertainment. Voor toegang tot een hele reeks draadloze mogelijkheden, zonder afbreuk te doen aan hoorbaarheid en geluidskwaliteit.

Meer informatie
Bekijk hoe het Ponto systeem ten opzichte van andere op de markt verkrijgbare systemen scoort in het FDA clearance document