Geluidskwaliteit

In botverankerde systemen staat Ponto voor een uitstekende geluidskwaliteit.

Vraag een Ponto-gebruiker naar het geluid van Ponto, en ze zullen het hebben over natuurlijke geluiden, goed horen en gemakkelijke communicatie. De geluidskwaliteit van Ponto komt in feite zo dicht bij wat we van nature horen, dat gebruikers van Ponto ons regelmatig vertellen dat ze vaak zelfs vergeten dat ze een soundprocessor dragen.


Geen demping: puur direct geluid

Voor het best mogelijke geluid maakt de Ponto gebruik van Direct Sound Transmission. Dit betekent dat het geluid om je heen wordt opgevangen en via het abutment direct naar het binnenoor en verder naar de hersenen wordt geleid.

Direct Sound Transmission vermijdt het probleem van een gedempt geluid, een veel voorkomend probleem bij magneet- en softbandsystemen. Het zorgt er ook voor dat Ponto-toestellen een grotere variatie aan geluid kunnen reproduceren. Dit levert de geluidskwaliteit op waar gebruikers het zo vaak over hebben.

Wat maakt de geluidskwaliteit van Ponto zo goed?

Geluid en horen worden altijd op zeer individuele wijze ervaren. Maar wanneer het gaat over hoe het befaamde Ponto-geluid ontstaat, kunnen we drie elementen onderscheiden:1.  Meer harde en zachte geluiden
Dit betekent het horen van geluiden bij de geluidssterkte waarop ze horen te klinken. Audiologen noemen dit het dynamische bereik. Bij een rockmuziekconcert wil je geluiden hard horen, maar als je thuis ontspannende muziek op wilt zetten, wil je het zacht houden. De soundprocessors van Ponto zijn ontworpen voor deze dynamiek om zo voor een natuurlijker perceptie van geluidssterkte te zorgen.


 2.

Groter bereik van hoge en lage tonen
Dit wordt door audiologen de frequentiebandbreedte genoemd. De soundprocessors van Ponto beschikken over het breedste toonbereik van alle botverankerde hoortoestellen. Dit stelt u in staat om het volledige geluidsspectrum helder te horen, van het diepe gebrul van een leeuw tot het kwetteren van vogels. De frequentiebandbreedte is vooral belangrijk voor spraakherkenning en het deelnemen aan gesprekken. Een groot deel van de belangrijke geluidsinformatie voor het onderscheiden van woorden, zoals "s" of "t" klanken, vinden we in de hoge frequenties terug.

 

 3. Helderheid zonder vervorming
Om ervoor te zorgen dat alle geluiden gemakkelijk kunnen worden gehoord, zonder demping, vervorming of terugkoppeling, is Ponto ontworpen voor een helder en natuurlijk geluid. Deze helderheid met minder ongewenste geluiden vertaalt zich in een luistergenot zonder inspanning, omdat de hersenen geen ontbrekende geluiden hoeven in te vullen of moeten raden naar wat er wordt gezegd.

Luister naar gebruikers die het geluid van Ponto beschrijven


Hoor het verschil

Door het gebruik van Direct Sound Transmission en het rechtstreeks naar het oor sturen van het geluiden is het Ponto-systeem in staat om een breder geluidsspectrum op te vangen en meer van de hardere en zachtere geluiden. In de onderstaande animatie wordt de geluidskwaliteit van de Direct Sound Transmission, d.w.z. het Ponto-abutmentsysteem, vergeleken met de geluidskwaliteit van huidtransmissiesystemen, zoals magneet- en softbandsystemen.
Het wordt aanbevolen om voor het luisteren naar de animatie een koptelefoon te gebruiken.


In de bovenstaande vergelijkingen is Ponto Plus als referentie gebruikt.

Kies voor geluid.
Kies voor Ponto.
Dit is Kevin

"Ik hoef er niet meer voor te zorgen dat de persoon met wie ik praat aan mijn 'goede kant' is, omdat ik nu geen slechte kant meer heb!"
- Kevin Hotaling

 

  • Indicatie: Ernstig congenitaal slechthorend
  • Soundprocessor: Ponto Plus en Ponto Streamer
Dit is Kris

"Je hebt geen idee wat je mist totdat je dingen begint te horen zoals voetstappen of stromend water, of het geluid van de poten van mijn hond wanneer we over de stoep lopen."
- Kris Siwek

 

  • Indicatie: Eenzijdige doofheid na verwijdering van een grote goedaardige tumor op haar gehoorzenuw
  • Soundprocessor: Ponto Pro
Dit is Rebecca

"Gisteren was ik aan het werk in mijn tuin en stond versteld dat ik kon horen hoe vogels op verschillende manieren fluiten."
- Rebecca Davenport

 

  • Indicatie: Eenzijdige doofheid door post-operatieve complicaties
  • Sound processor Ponto Plus
Dit is Torben

"Met Ponto Plus Power kan ik meer spraak verstaan en heb ik een betere en natuurlijkere geluidskwaliteit. Ik zou het bijna opzienbarend durven noemen"
- Torben

 

  • Indicatie: Eénzijdige doofheid (Single Sided Deafness, SSD)
  • Soundprocessor: Ponto Plus Power
Facebook testimonial

Rebecca Davenport:
"Voor mij is het een fantastische ervaring! ... Ik kan de subtielere geluiden in mijn omgeving onderscheiden, zoals het fluiten van vogels hier op de achtergrond. Al deze kleine details hebben mijn gehoorervaring enorm verbeterd."

 

Dee Iman:
"Andere toestellen versterken alleen maar. Met mijn Ponto ben ik in staat om gesprekken te volgen met mensen om me heen in een restaurant, wanneer het rumoerig is, en kan ik met de mensen aan mijn tafel toch nog een gesprek voeren."