Individueel aanpassen

Om de beste prestaties met uw botverankerd hoortoestel te bereiken, dient het nauwkeurig aangepast te worden door een audioloog. Bij Oticon Medical beschikken we over een aantal hulpmiddelen om audiologen te helpen de soundprocessor af te stellen op uw exact gehoorverlies.

Versterking afgestemd op uw gehoorverlies

Intuïtief en eenvoudig in gebruik – in een formaat die audiologen die de Genie software van Oticon al eens hebben gebruikt, bekend voorkomt, Genie Medical helpt de audioloog het hoortoestel vol vertrouwen aan te passen bij cliënten. Het biedt speciale aanpasstanden en rekenregels voor:

Soort gehoorverlies
  • Conductief / gemengd gehoorverlies
  • Eenzijdige doofheid
Soort aanpassing
  • Softband, beugel, testbeugel
  • Abutment

Individuele gehoorniveaus meten

Geluiden die via beengeleiding worden verstuurd worden beïnvloed door een aantal verschillende factoren, zoals botdichtheid, plaatsing van het implant en individueel gehoorverlies. Met BC in-situ audiometrie kunnen audiologen individuele beengeleidingsdrempels rechtstreeks via de soundprocessor meten. Het doel is om een nauwkeuriger aanpassing te bereiken en de noodzaak voor fijnafstellen en controlemetingen te verminderen.

2-fase Feedback Management

Alle soundprocessors van Oticon Medical hebben sinds 2011 een Feedback Management systeem in 2 fasen.

De eerste fase vindt plaats tijdens aanpassing als de audioloog een automatische meting activeert om de maximale versterkingsinstelling van uw soundprocessor te activeren om feedback te minimaliseren. De tweede fase gaat feedback in uw dagelijkse omgeving tegen door het gebruik van een Dynamic Feedback Cancellation (DFC) systeem. De Ponto Plus soundprocessors hebben een verbeterd DFC-systeem, het Inium feedback shield dat een verscheidenheid aan signaalverwerkingsstrategieën gebruikt.

Het gebruik van gegevens voor toekomstige aanpassingen

Het Ponto systeem maakt gebruik van datalogging voor toegang tot waardevolle informatie die voor toekomstige aanpassingen gebruikt kan worden. Dit omvat gebruikstijd, instellingen volumeregeling, activiteit van geavanceerde eigenschappen en gebruik van programma's. Audiologen hebben toegang tot deze gegevens en kunnen de instellingen van de soundprocessor fijnafstellen op uw individuele gebruikspatroon.

Ondersteuning voor draadloze accessoires

Genie Medical kan gebruikt worden om de instellingen van een Oticon Medical Streamer en verschillende ConnectLine accessoires te personaliseren. Audiologen kunnen gebruikers bijvoorbeeld helpen de luisterervaring voor televisiekijken of mobiele telefoongesprekken fijn af te stellen. Genie Medical heeft ook een aantal instructievideo's over het koppelen van de Streamer en het installeren van ConnectLine producten.

Verificatie en technische metingen

Met de hulpmiddelen voor verificatie en technische metingen in Genie Medical kan de audioloog de soundprocessor objectief meten in diverse omgevingen met behulp van de schedelsimulator en het Affinity systeem van Interacoustics.

Ponto
De kracht om het verschil te maken
met Genie Medical
Opties Genie Medical
  • Speciale aanpasmodus voor mensen met conductief/gemengd gehoorverlies en éénzijdige doofheid
  • 10-aanpasbanden
  • Op het individu aangepaste programmering van automatische richtinggevoeligheid en ruisonderdrukking
  • Definiëren van max. 4 luisterprogramma's
  • Aan/Uit-optie voor programmaknop en volumeregeling.
Neem contact met ons op
Voor meer informatie over Genie Medical kunt u contact opnemen met uw plaatselijke vertegenwoordiger