Verstaanbaarheid van spraak

Bij horen gaat het om vrije en inspanningsloze communicatie – zelfs in veeleisende situaties, zoals drukke restaurants of vergaderzalen. De krachtige Ponto soundprocessors zijn ontworpen om het verstaan van spraak te ondersteunen door helder verstaanbare spraak te beschermen en achtergrondlawaai waar nodig te dempen.

Richtinggevoeligheid gebruiken om op spraak te concentreren

Met richtinggevoeligheid kunt u zich concentreren op de stem vóór u doordat het andere geluiden dempt. Ponto soundprocessors zijn voorzien van geavanceerde geluidsverwerkingsfuncties waaronder Automatische multiband adaptieve richtingsgevoeligheid*. Het systeem analyseert continu informatie van verschillende omgevingsdetectoren en kiest automatisch één van de drie richtinggevoeligheidstanden - Full focus richtinggevoeligheid, Split Focus richtinggevoeligheid en geen richtinggevoeligheid.

8%

Full-focus richtinggevoeligheid
- feestje

72%

Geen richtinggevoeligheid
- televisiekijken
8% van de tijd wordt doorgebracht in luide omgevingen
met achtergrondlawaai, zoals feestjes
of drukke plaatsen. In deze situaties gebruikt Ponto
de full-focus richtinggevoeligheidsstand om
spraak duidelijker te maken.
72% van de tijd is richtinggevoeligheid niet nodig. Dit is wanneer de luisteromgeving rustig is, bijvoorbeeld bij het televisiekijken.

20%

Split-focus richtinggevoeligheid
- halfvol restaurant
De resterende 20% van de tijd is waar Ponto Plus echt een verschil maakt. Dit is tijd die wordt doorgebracht in omgevingen waar geluid matig of luid is, zoals een halfvol restaurant. De split-focus richtinggevoeligheidsstand maakt spraak duidelijker in deze moeilijke situaties.

Helder verstaanbare spraak beschermen

Vervorming is vaak een van de grootste problemen waarmee gebruikers van alle soorten hoortoestellen te maken krijgen. De Speech Guard functie van de Ponto soundprocessors is ontworpen om de subtiele details die het eenvoudiger maken om stemmen te onderscheiden te behouden en spraak makkelijker verstaanbaar te maken - zelfs als er zich snelle lawaai gerelateerde veranderingen in de geluidsomgeving voordoen. Om vervorming te verminderen en helderheid van spraak te behouden.

Verbeterd spraakverstaan

Een onafhankelijke vergelijkende studie van een Ponto soundprocessor toonde aan dat het verstaan van spraak aanzienlijk beter was vergeleken met andere botverankerde apparaten.

*Verkrijgbaar in Ponto Pro en Ponto Plus soundprocessors. 

Ponto
Spraakverstaan is
de sleutel tot communicatie
De nieuwe Ponto Plus

Ponto Plus is de meest geavanceerde hooroplossing en biedt:
Meer power
Minder feedback
Draadloze mogelijkheden
Naast de reeds bekende eigenschappen van de Ponto

Draadloze mogelijkheden

Eén apparaat voor draadloze communicatie en entertainment. Voor toegang tot een hele reeks draadloze mogelijkheden, zonder afbreuk te doen aan hoorbaarheid en geluidskwaliteit.

Dit zijn de Ponto gebruikers
Irene, user, sound processor on user, content image, free, fritlagt

Gesprekken tijdens vergaderingen en sociale bijeenkomsten waren altijd erg vermoeiend voor Irene Holm Nielsen. Met het Ponto Systeem is dit nu echter helemaal veranderd.