Superieure geluidskwaliteit

Wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat het Ponto systeem de beste geluidskwaliteit levert op het gebied van botverankerde hoorsystemen*. Met functies waarmee gebruikers nog beter van alledaagse geluiden kunnen genieten, is het eenvoudig te begrijpen waarom.

Geluidskwaliteit
75% of users prefer the Ponto sound.


Een voorkeur voor het Ponto geluid

Vier wetenschappelijke studies hebben geluidskwaliteit onderzocht en Ponto vergeleken met andere botverankerde soundprocessors.1,2,3,4

De meerderheid van de studies geeft aan dat de geluidskwaliteit van Ponto beter is. In de vierde studie waren de resultaten voor Ponto gelijk.

 

Minder fluitende en kunstmatige geluiden

Alle botverankerde processors proberen een comfortabel geluid zonder feedback te leveren. Daarom zijn alle Ponto soundprocessors voorzien van een 2-fase Feedback Management systeem.

De individuele feedbacklimiet wordt eerst tijdens de aanpassing in de Feedback Manager gemeten en vervolgens vermindert de Dynamic Feedback Cancellation (DFC) feedback gedurende het dagelijks leven. Onze meest geavanceerde hooroplossing, Ponto Plus, heeft een nieuw DFC-systeem, Inium feedback shield, met meer hulpmiddelen voor effectief feedback management. Zodat gebruikers van geluiden kunnen genieten zonder zich zorgen te hoeven maken over de reactie van hun soundprocessor.

Meer alledaagse geluiden

De bedoeling van een soundprocessor is dat het geluid dat u ervaart het oorspronkelijke geluid zo dicht mogelijk benadert. Ponto Plus is de krachtigste botverankerde soundprocessor op oor-niveau in de Ponto familie en kan daarom luidere geluiden weergeven. Bovendien zijn alle Ponto modellen voorzien van de Speech Guard functie om vervorming te voorkomen zodat u kunt genieten van de vele verschillende geluiden in uw dagelijkse leven.

Met windruisonderdrukking heeft u buiten meer plezier

Het buitenleven kan minder leuk zijn als de wind in de microfoons van de soundprocessor begint te blazen. Het windruisonderdrukking systeem van de Ponto soundprocessors probeert dit probleem te verhelpen door de versterking automatisch aan te passen zodra er windruis wordt ontdekt.

 


Soepele overgang tussen luisteromgevingen

Een van de grootste uitdagingen voor geluids-ingenieurs is het beheren van veranderingen in luisteromgevingen. Dankzij het Tri-state Noise Reduction systeem, zijn Ponto soundprocessors in staat verschillende audio-situaties te identificeren − alleen spraak, alleen lawaai of een combinatie van de twee − en de nodige aanpassingen te maken om spraak te beschermen terwijl achtergrondlawaai verminderd wordt. Hierdoor verlopen situaties waar een gesprek zich bijvoorbeeld van een rustige auto naar een drukke straat verplaatst, aanzienlijk soepeler en makkelijker.

De Oticon RISE en Inium platforms – dezelfde platforms die gebruikt worden in de meest geavanceerde hoortoestellen – hebben de introductie van een aantal unieke geluidsverwerkingseigenschappen in Ponto mogelijk gemaakt. Deze zijn ontworpen om nieuwe niveaus van vrijheid te bieden aan gebruikers van botverankerde hoorsystemen.

* Literatuuronderzoek van gegevens over de geluidskwaliteit van Ponto

Referenties:

  1. Olsen S, Glad H, Nielsen L H, ”Comparison of two bone anchored hearing instruments: BP100 and Ponto Pro,” Int J Audiol, vol. 50, pp. 920-928, 2011. J Am Acad Audiol, in press.
  2. Bosman A, Snik A, Hol M K S, Mylanus E A M, ”Evaluation of a new powerful ear level bone-anchored hearing system,” J Am Acad Audiol, in press.
  3. Ortega C, Draper K, Wycherly B, Wasen JJ, “A comparative study of the Oticon Ponto Pro bone conduction hearing system and Cochlear BP100 in patients with single sided deafness (SSD),” 3rd International Symposium Bone Conduction Hearing – Craniofacial Osseointegration (Osseo), Sarasota, Florida, US; March 2011.
  4. Soli S, “Within-subject comparisons of speech perception in quiet and in noise for patients with single sided deafness fitted with the BP100 and Ponto osseointegrated speech processors,” 12th International Conference on Cochlear Implants and Other Implantable Auditory Technologies, Baltimore, USA; May 2012.

Ponto
Geluidskwaliteit en
luistercomfort gaan hand in hand
Doe geen concessies

Ponto Plus is gebouwd op het Inium platform – hetzelfde platform dat gebruikt wordt in de meest geavanceerde hoortoestellen – dat een combinatie van prestatie, klein formaat en laag stroomverbruik levert. Ontworpen om nieuwe niveaus van draadloze vrijheid te bieden aan gebruikers van botverankerde hoorsystemen zonder in te leveren aan hoorbaarheid.

De nieuwe Ponto Plus

Ponto Plus is de meest geavanceerde hooroplossing en biedt:
Meer power
Minder feedback
Draadloze mogelijkheden
Naast de reeds bekende eigenschappen van de Ponto