Chirurgische instrumenten

De unieke OptiGripTMgeometrie van de Ponto implantaten maakt een boortechniek mogelijk waarin het bot beter behouden blijft. De unieke, op maat gemaakte MIPS chirurgische componenten zijn ontworpen voor chirurgische beheersing en precieze tactiliteit. De herbruikbare chirurgische instrumenten kunnen voor zowel de MIPS-chirurgie als voor traditionele technieken worden gebruikt en bieden alles wat nodig is om de operatie succesvol uit te voeren.

Ponto-chirurgie

Bij MIPS wordt een incisie met een diameter van 5 mm gemaakt. In de op maat gemaakte MIPS Surgery Kit zit alles wat u nodig heeft in één blisterverpakking.

 

De MIPS Surgery Kit bevat de canule, een instrument dat een juiste boring en afkoeling verzekert en tegelijkertijd het zachte weefsel beschermt. Dit is de sleutel tot de minimaal invasieve benadering waaruit alle voordelen van MIPS voortvloeien.

Zie voor een overzicht van de procedure het Chirurgische addendum voor de MIPS en de Chirurgische Handleiding voor chirurgie met behoud van weefsel via lineaire incisie.

Bij traditionele chirurgie voor botverankering wordt meestal een incisielijn van 2 tot 4 cm gebruikt, soms samen met een gepunchte incisie van 5 mm diameter. Voor deze procedure wordt een traditionele guide drill en countersink drill gebruikt.

Disposable instrumenten

 

MIPS Surgery Kit, 4 mm

De MIPS surgery kit, 4 mm wordt gebruikt bij de MIPS procedure in één fase voor de plaatsing van 4 mm brede (Ø 4,5 mm) Ponto implantaten. De kit bestaat uit een canule, een canule guide drill, een canule widening drill, 4 mm en een soft healing cap.

 

MIPS Back-Up Kit, 3 mm

De MIPS Back-Up Kit, 3 mm wordt gebruikt bij de MIPS procedure in één fase voor de plaatsing van 3 mm brede (∅ 4,5 mm) Ponto implantaten, als back-up voor het geval dat er onvoldoende botdikte is voor een 4 mm implantaat. De kit bestaat uit een canule en canule widening drill, 3 mm.

 
 

Traditionele chirurgie

Dit is vaak een lineaire incisie van 2 tot 4 cm, met behoud van of reductie van weefsel. Met de guide drill kan een boordiepte van 3 en 4 mm worden bereikt. De wide countersink, aangegeven met een "W", geeft aan dat deze voor brede (4,5 mm) Ponto-implantaten is bedoeld, en heeft een grootte van 3 of 4 mm.

 
 

Soft healing cap

Vanwege het duurzame ontwerp van de soft healing cap met zijn open processor interface, kan de soundprocessor aangesloten worden terwijl de healing cap nog steeds is bevestigd.

Herbruikbare instrumenten

 

Double-ended dissector

De double-ended dissector wordt gebruikt voor dissectie en verwijdering van het periosteum. De stompe kant wordt ook gebruikt voor inspectie van het bot.

 

Sterilisatiecassette

De sterilisatiecassette toont de steriele instrumenten op gestructureerde wijze. Deze komt volledig overeen met de moderne infectie controlesystemen in ziekenhuizen.

Ruler

Een systeemspecifiek hulpmiddel voor Ponto-implantaten voor het meten van de huiddikte met een keuze-indicator voor het abutment tot maximaal 14 mm.

Counter torque wrench

Deze momentsleutel biedt tegenkracht wanneer de bevestigingsschroef wordt aangedraaid, of wanneer het abutment verlengstuk met behulp van de schroevendraaier wordt gemonteerd.

Torque wrench

Met een schaal van 10 tot 35 Ncm wordt de torque wrench, samen met de schroevendraaier gebruikt om het juiste moment te krijgen bij het vastdraaien van de bevestigingsschroef of het monteren van het abutment verlengstuk.

Handle with screwdriver

Het handvat met verwisselbare bits, kan samen met de torque wrench worden gebruikt. Het wordt geleverd met één screwdriver machine bit.

 

Screwdriver, machinebit, 35 mm

De screwdriver machine bit kan zowel met het handvat van de schroevendraaier als het handstuk van de boorapparatuur worden gebruikt. Het past op alle bevestigingsschroeven van de verschillende abutments, op de adapterschroeven van het implantaat en het abutment verlengstuk.

Abutment inserter, machine

Tijdens de chirurgische procedure in één fase wordt de abutment inserter gebruikt voor het plaatsen van het implantaat met het vooraf gemonteerde abutment.

 

Insertion indicator

De Insertion indicator wordt als oriëntatiepunt gebruikt voor het visualiseren van het plaatsen van het implantaat.

 

Square fit connection, machine

De square fit connection wordt gebruikt voor het inbrengen van het 3 of 4 mm implantaat met voorgemonteerde implantaatadapter in een twee-fase chirurgie.

Soundprocessor indicator

De indicator helpt bij het bepalen van de juiste positie van het implantaat op de huid wanneer de markeringen voor de ingreep worden geplaatst.

 

Screwdriver hexagon

De schroevendraaier met zeskantige kop wordt gebruikt voor het vast- en losdraaien van de dekschroef.

Ampoule holder

De stand is ontworpen voor het vasthouden van de steriele component ampul tijdens de ingreep.

Boorapparatuur

Oticon Medical raadt het Implantmed boorsysteem aan met een contra-hoek handstuk 20:1 van W&H. Instellingen en specificaties worden behandeld in de Setting Guide.

ISQ. Meting van stabiliteit van het implantaat

De schaal voor ISQ-meting (Implant Stability Quotient) maakt gebruik van Resonance Frequency Analysis (RFA) om de stabiliteit van het implantaat te beoordelen. De Osstell ISQ en Osstell Mentor stabiliteitsmeters verkrijgbaar via Osstell kunnen worden gebruikt om de ISQ te meten. De waarden kunnen uiteenlopen van 1 tot en met 100. Hoe stabieler het implantaat en hoe harder het bot, des te hoger de ISQ-waarde. Meer gedetailleerde informatie kan worden gevonden in de Osstell ISQ verkorte handleiding.

Direct herkenbaar

Het Ponto abutment heeft een groene verbindingsschroef waardoor is aangegeven dat deze volledig compatibel is met het Osstell ISQ-instrument voor het evalueren van de stabiliteit van het implantaat. Het uitvoeren van deze meting kost slechts een minuut.

Ponto
Veilige operaties
- gebaseerd op bewezen technologie
Neem contact met ons op

Voor meer informatie over onze producten kunt u contact opnemen met uw plaatselijke vertegenwoordiger

Operatie

In de chirurgische handleiding voor het Ponto systeem wordt de chirurgische procedure beschreven. Toch is het belangrijk een aantal zaken op te merken voordat er een breed implantaat van Ponto wordt geplaatst.

 

> Brede Ponto implantaten – Chirurgische 
aspecten

 

> Handleiding chirurgische voorbereiding Ponto

 

> Handleiding chirurgische voorbereiding MIPS

 

> MIPS verkorte handleiding chirurgie