Ontwerp Ponto abutment

Omdat iedere patiënt weer anders is, zijn de Ponto abutments beschikbaar in verschillende grootten voor verschillende huiddikten en chirurgische botverankeringstechnieken, waaronder MIPS (Minimally Invasive Ponto Surgery).

Een huidvriendelijk abutment concept

Het ontwerp van Ponto OptiFit™ wordt voor alle grootten van het abutment gebruikt om voor een perfect afgestemde interface tussen het abutment en de huid te zorgen. Alle Ponto abutments zijn voorzien van een zuiver medische klasse titaniumoppervlak, dat zich heeft bewezen in de botverankerde gehoorchirurgie en chirurgie met behoud van weefsel, uitgevoerd met minimaal invasieve chirurgietechnieken zoals MIPS.

Ponto-abutments maken gebruik van drie principes gericht op het zo gezond mogelijk houden van de huid:

  • Verschillende abutmentgroottes, speciaal ontworpen voor verschillende huiddikten
  • Minimale beweging tussen de huid en het contactoppervlak van het implantaat-abutment
  • Ontworpen om bacteriële groei te minimaliseren

Voor iedereen een eigen maat

Met een breed scala aan Ponto abutments is het mogelijk om ze af te stemmen op de dikte van de huid, zonder verwijdering van zacht weefsel.
De Ponto abutments worden op het Ponto BHX-implantaat gemonteerd voor de grootste aanvangsstabiliteit en een sterke botverankering.

Ponto abutment 6 mm:

Voor een huiddikte van 0,5 tot 3 mm

Ponto abutment 9 mm:

Voor een huiddikte van 3 tot 6 mm

Ponto abutment 12 mm:

Voor een huiddikte van 6 tot 9 mm

Ponto abutment 14 mm:

Voor een huiddikte van 9 tot 12 mm

Ponto gehoekt abutment:

Om de soundprocessor onder een hoek van 10° graden te zetten

Bedoeld voor het behoud van weefsel

Alle abutments kunnen met chirurgische technieken voor het behoud van weefsel worden gebruikt, waaronder minimaal invasieve Ponto chirurgie (MIPS). De MIPS chirurgische procedure bestaat uit het maken van een circulaire incisie van slechts 5 mm waar het Ponto abutment perfect in past en waardoor er geen hechtingen nodig zijn.

Universele processoraansluiting

Chirurgie voor botverankerde hoorsystemen is een langetermijnoplossing die van invloed is op de rest van uw leven. Daarom geloven we dat u toegang dient te hebben tot ontwikkelingen uit de hele sector. Dit is dan ook de reden dat het Ponto systeem is ontworpen om u bij het kiezen van een soundprocessor keuzevrijheid te geven.

Ponto abutment-familie
Kiezen voor keuzevrijheid
Voorkeur bij 2 op de 3

Onafhankelijk onderzoek heeft de prestaties van de Ponto soundprocessors vergeleken met vergelijkbare botverankerde soundprocessors. En het resultaat is duidelijk: tweederde van alle ondervraagden geeft de voorkeur aan Ponto.