Een bewezen concept

Het Ponto systeem wordt door duizenden volwassenen en kinderen over de hele wereld gebruikt. Allemaal vertrouwen ze op de hoge geluidsprestaties, die in een reeks onderzoeken zijn aangetoond1,2,3,4. Het zijn deze prestaties die Ponto voor gebruikers de eerste keus maakt.

Het Ponto systeem is gebaseerd op het bewezen Brånemark-principe van osseointegratie, een principe dat uitgaat van de integratie tussen titanium en het menselijk bot. Dit principe wordt al tientallen jaren met succes toegepast in de tandheelkunde, orthopedie, craniofaciale chirurgie en hoorzorg.

 

 

Ponto: Een systeem voor direct geluidsoverdracht 

 Een botverankerd hoorsysteem zoals Ponto versterkt de natuurlijke manier van horen via beengeleiding en omzeilt het defecte buiten- of middenoor. Om het meeste uit het systeem te halen moet het deel dat de trillingen in het systeem versterkt, de transducer, in direct contact met het bot zijn. Net zoals bij Ponto.

In systemen waarbij de transducer door een hoofdband, softband of een magneet wordt vastgehouden, zal de huid een dempend effect hebben, en verliest u aan vermogen, vooral in de midden- tot hoge frequenties waarin belangrijke spraakinformatie zit.

Keuzevrijheid

Bij alle oplossingen van Ponto wordt gebruikgemaakt van onomstreden en bewezen technieken. Daarnaast zijn ze ontworpen met het oog op mogelijke toekomstige ontwikkelingen. Dit betekent dat u, wanneer u voor een Ponto botverankerd hoorsysteem kiest, een verbeterde soundprocessor kunt aansluiten zonder het abutment te hoeven vervangen of nog een ingreep te hoeven ondergaan.

Bedacht door deskundigen

Bij Oticon Medical, zijn we er trots op, over een aantal van de meest ervaren productontwikkelaars in het vakgebied te beschikken. Hun gezamenlijke ervaring gaat terug tot de tijd waarin de technologie achter botverankering voor het eerst werd uitgevonden.

 


2 op de 3 gebruikers geven de voorkeur aan Ponto

Bij het testen van de prestaties van twee verschillende apparaten in het dagelijks leven, koos de meerderheid voor Ponto..

 

 

 Referenties:

  1. Olsen S, Glad H, Nielsen L H, ”Comparison of two bone anchored hearing instruments: BP100 and Ponto Pro,” Int J Audiol, vol. 50, pp. 920-928, 2011. J Am Acad Audiol, in press.
  2. Bosman A, Snik A, Hol M K S, Mylanus E A M, ”Evaluation of a new powerful ear level bone-anchored hearing system,” J Am Acad Audiol, in press.
  3. Ortega C, Draper K, Wycherly B, Wasen JJ, “A comparative study of the Oticon Ponto Pro bone conduction hearing system and Cochlear BP100 in patients with single sided deafness (SSD),” 3rd International Symposium Bone Conduction Hearing
  4. – Craniofacial Osseointegration (Osseo), Sarasota, Florida, Verenigde Staten; maart 2011. Soli S, “Within-subject comparisons of speech perception in quiet and in noise for patients with single sided deafness fitted with the BP100 and Ponto osseointegrated speech processors,” 12th International Conference on Cochlear Implants and Other Implantable Auditory Technologies, Baltimore, Verenigde Staten; mei 2012.

PontoTM
De beste weg naar een optimale hoorbeleving
Nieuwe implantatienormen

Onlangs heeft Oticon Medical een nieuw implantaat voor het Ponto systeem geïntroduceerd. Dit is het resultaat van uitgebreid onderzoek in de afgelopen jaren en is erop gericht de verankering van de soundprocessor te verbeteren.

Door een nanostructuur lijkt het nieuwe Ponto BHX-implantaat sterk op de natuurlijke; dit om de de integratie van het implantaat in het bot te versnellen.